< návrat zpět

Diskuze


Téma: Co se to děje ? rss

Zaslal/a 28.4.2019 6:11

Naštěstí jsou jen v opozici

J.J.
Pokus o prosazení mimořádné schůze Sněmovny, který se konal 25.4. 2019, selhal. Česko má řadu problémů, ale opozice zůstává jen u hesel, protože žádná řešení nemá. Ze smečky, která krouží kolem Babiše občas vyběhne některý nově zvlčilý Pirát. Cení zuby a chňape, jinak by neukořistil. Soupeří s těmi, kteří dávno ochabli, ale stále mají udržovací návyky a svoje místo u žlabu jen tak neuvolní. Piráti by nestáli za řeč, kdyby jejich strategie nebyla založena na udavačství.

S absolutně čistými úmysly jdou k EU upozorňovat na české nešvary. Jaksi ze setrvačnosti hrozí Unii samotné, když nedodá včas, co potřebují. Zapomínají, že kritizují samotné principy kapitalismu a ideologie je jednou dožene.

Nudu diskuse osvěžil Okamura, když vyzval ostatní, aby raději začali (spolu)pracovat. Jenže nikdo pracovat nezačne, už jen proto, že by to mohlo přinést další body Babišovi.

Jedním z témat byla zpráva NKU, která zjevně obsahuje pasáže, které překračují mandát úřadu. Zmíněný úřad by měl upozorňovat, že to či ono mělo nebo mohlo být v rámci daných možností uděláno jinak nebo dokonce lépe.

NKU nemůže kritizovat situace, které nejsou řešitelné bez hlubokých zásahů do legislativy:
"Dlouhodobě se nedaří změnit situaci v rozvoji infrastruktury, ať už jde o výstavbu silnic nebo dopravu na železnici. To má přitom negativní dopad i na konkurenceschopnost země. Podle zprávy Světového ekonomického fóra z roku 2018 je ČR v kvalitě silnic na 68. pozici ze 140 zemí. V rámci EU obsadila ČR dokonce až 23. místo. Zatímco v některých sousedních zemích trvá příprava výstavby infrastrukturních staveb 5 let, v ČR je to i 13 a více."
V Česku jsme povýšili soukromé vlastnictví na zlaté tele. Když byl projednáván zákon o liniových stavbách, vztyčil se za sněmovním pultem Marek Benda a začal protestovat proti tomu, aby stát měl právo dělat geologický průzkum na pozemcích před tím než jsou vykoupeny. To je naprostá pakárna, protože ty sondy se dělají právě proto, aby se zjistilo, zda jsou pozemky pro danou stavbu vhodné.

Kdyby dostal přednost veřejný zájem, musel by zákon umožnit vykupování pozemků s tím, že by vlastník dostal obvyklou cenu a pokud by nebyl spokojen, mohl by se dodatečně soudit. Na stavbu by to ale nemělo vliv.

Případ farmářky Havránkové je stejně výstražný jako zdržení stavby dálnice, kvůli 60000 korun, které nebyly včas vyplaceny za jistý pozemek. O spekulaci s pozemky, podle medií bylo pro určitý úsek dálnice zapotřebí vykoupit 1000 malých proužků půdy, ani nemluvě.

Pozoruhodná je i tato část zprávy:

Stát by měl také lépe plnit svou roli, pokud jde o bytovou politiku a definovat sociální bydlení. Do podpory bydlení jako jedné z nejzákladnějších potřeb občanů stát investoval od roku 1997 do roku 2017 celkem 232 miliard korun. Přes takové množství prostředků však NKÚ zjistil, že v některých oblastech se situace zhoršovala. Roste například počet sociálně vyloučených lokalit i počet obyvatel v nich. V ČR navíc stále neexistuje zákon o sociálním bydlení a jeho přij...


,

Tady nejsi na sociální síti VK, ale jen v poradně. Sem příspěvky nepatří !!! Příspěvky se dávají až po vytvoření profilu na VK, stejně jako na Facebooku. Tady NE ! https://vk.com/feed